Indisk Quorngryta

Indisk Quorngryta

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Jasminris, okokt
    700 g
  • Gul curry
    35 g
  • Vitlöksklyftor
    4 st
  • Olja till steknnig
    3 msk
  • Kokosmjölk
    600 g
  • Honung
    45 g
  • Hackad färsk koriander
  • Salt och peppar
  • Paprika, finhackad
    2 st
  • sesamfrön
  • Cashewnötter, grovhackade
    100 g
  • Böngroddar
    400 g

TILLAGNING

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  2. Fräs curry, vitlök och Quornbitarna i olja. Tillsätt kokosmjölk och honung. Låt koka upp och puttra några minuter.

  3. Smaka av med salt och peppar.

  4. Strö över koriander, paprika, cashewnötter och sesamfrön innan sercering och servera med jasminris och böngroddar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    642,50 kcal
  • Energi (kJ)
    2688,16 kJ
  • Fett
    25,82 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,82 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,38 g
  • Mättade fettsyror
    14,28 g
  • Fibrer
    7,36 g
  • Järn
    2,72 mg
  • Kalcium
    87,60 mg
  • Kalium
    545,50 mg
  • Kolesterol
    0,03 mg
  • Kolhydrater
    76,20 g
  • Disackarider
    2,07 g
  • Monosackarider
    6,01 g
  • Sackaros
    1,78 g
  • Magnesium
    100,51 mg
  • Natrium
    308,38 mg
  • Niacin
    2,04 mg
  • Protein
    22,26 g
  • Riboflavin
    0,38 mg
  • Tiamin
    1,14 mg
  • Vatten
    182,89 g
  • Vitamin B12
    0,24 µg
  • Vitamin B6
    0,77 mg
  • Vitamin C
    49,94 mg
  • Vitamin E
    1,60 mg
  • Zink
    8,87 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet