Indisk Quorngryta

Indisk kycklinggryta med kokos

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 800 g
  • Jasminris, okokt
    700 g
  • Gul curry
    35 g
  • Vitlöksklyftor
    4 st
  • Olja till steknnig
    3 msk
  • Honung
    45 g
  • Kokosmjölk
    600 g
  • Hackad färsk koriander
  • Paprika, finhackad
    2 st
  • Salt och peppar
  • Cashewnötter, grovhackade
    100 g
  • sesamfrön
  • Böngroddar
    400 g

TILLAGNING

  1. 1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2. Fräs curry, vitlök och kycklingen i olja. Tillsätt kokosmjölk och honung. Låt koka upp och puttra några minuter.

  3. 3. Smaka av med salt och peppar.

  4. 4. Strö över koriander, paprika, cashewnötter och sesamfrön innan servering.

  5. Tips!

  6. Servera med jasminris och böngroddar.

  7. Enkel och smakrik kycklinggryta med smaker från Indien. Kokosmjölk, koriander och paprika. Perfekt att servera både på lunchmenyn och i skolmatsalen. Går att variera efter tycke och smak. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    666,50 kcal
  • Energi (kJ)
    2788,56 kJ
  • Fett
    26,14 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,05 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,34 g
  • Mättade fettsyror
    14,39 g
  • Fiber
    3,52 g
  • Järn
    2,53 mg
  • Kalcium
    69,36 mg
  • Kalium
    731,89 mg
  • Kolesterol
    54,43 mg
  • Kolhydrat
    72,20 g
  • Disackarider
    2,07 g
  • Monosackarider
    5,37 g
  • Sackaros
    1,81 g
  • Magnesium
    97,71 mg
  • Natrium
    297,98 mg
  • Niacin
    12,20 mg
  • Protein
    33,28 g
  • Riboflavin
    0,24 mg
  • Tiamin
    0,33 mg
  • Vatten
    178,99 g
  • Vitamin B12
    0,14 µg
  • Vitamin B6
    1,20 mg
  • Vitamin C
    49,94 mg
  • Vitamin D
    0,50 µg
  • Vitamin E
    2,24 mg
  • Zink
    3,14 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet