Pease- och rotfruktsgratäng med ost

Kyckling- och rotfruktsgratäng

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Morötter
    500 g
  • Purjolök
    400 g
  • Palsternacka
    500 g
  • Smetana
    6 dl
  • Ost, riven
    3,50 dl
  • Vitpeppar mald
    4 g
  • Salvia
    4 g
  • 1300 g
  • Salt
    16 g

TILLAGNING

  1. 1.  Skär morötter och palsternacka i stavar. Blanchera rotfrukterna en kort stund och låt rinna av. Blanda rotfruktsstavarna med kycklingstrimlor.

  2. 2.  Blanda purjolök och smetana. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3.  Täck botten i en gratängform med purjolöksblandningen och fördela rotfrukts- och kycklingblandningen över.

  4. 4.  Blanda riven ost med finhackad salvia och strö över gratängen.

  5. 5.  Baka i ugnen i 25–30 minuter i 180 grader.

    Tips!
    Servera rätten direkt från ugnen och gärna tillsammans med en god sallad och ett nybakat bröd.

    Bjud på den här goda och enkla gratängen som ett tillbehör på buffén. Ett bra sätt att få i sig både protein och grönsaker.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    444,11 kcal
  • Energi (kJ)
    1858,10 kJ
  • Fett
    24,91 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,25 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,36 g
  • Mättade fettsyror
    14,93 g
  • Fiber
    4,19 g
  • Järn
    0,91 mg
  • Kalcium
    130,48 mg
  • Kalium
    939,17 mg
  • Kolesterol
    148,19 mg
  • Kolhydrat
    13,26 g
  • Disackarider
    5,62 g
  • Monosackarider
    3,68 g
  • Sackaros
    4,08 g
  • Magnesium
    66,66 mg
  • Natrium
    1096,78 mg
  • Niacin
    18,74 mg
  • Protein
    39,87 g
  • Riboflavin
    0,29 mg
  • Tiamin
    0,36 mg
  • Vatten
    246,84 g
  • Vitamin B12
    0,39 µg
  • Vitamin B6
    1,01 mg
  • Vitamin C
    18,87 mg
  • Vitamin D
    0,97 µg
  • Vitamin E
    2,50 mg
  • Zink
    1,81 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet