Pease- och rotfruktsgratäng med ost

Pease- och rotfruktsgratäng med ost

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Skär morötter och palsternacka i stavar. Blanchera rotfrukterna en kort stund och låt rinna av. Blanda rotfruktsstavarna med Pease strimlor.

  2. 2.  Blanda purjolök och smetana. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3.  Täck botten i en gratängform med purjolöksblandningen och fördela rotfrukts- och Pease blandningen över.

  4. 4.  Blanda riven ost med finhackad salvia och strö över gratängen.

  5. 5.  Baka i ugnen i 25–30 minuter i 180 grader.

    Tips!
    Servera rätten direkt från ugnen och gärna tillsammans med en god sallad och ett nybakat bröd.

    Bjud på den här goda och gröna gratängen som ett tillbehör på den vegetariska bufén. Eller varför inte på julbordet som ett grönt alternativ till Janssons frestelse.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    516 kcal
  • Energi (kJ)
    2164,25 kJ
  • Fett
    28,16 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,96 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,60 g
  • Mättade fettsyror
    15,01 g
  • Fibrer
    7,44 g
  • Järn
    0,57 mg
  • Kalcium
    122,68 mg
  • Kalium
    469,87 mg
  • Kolesterol
    59,79 mg
  • Kolhydrater
    17,16 g
  • Disackarider
    5,62 g
  • Monosackarider
    3,68 g
  • Sackaros
    4,02 g
  • Magnesium
    23,77 mg
  • Natrium
    684,68 mg
  • Niacin
    1,71 mg
  • Protein
    47,06 g
  • Riboflavin
    0,12 mg
  • Tiamin
    0,12 mg
  • Vatten
    158,27 g
  • Vitamin B12
    0,16 µg
  • Vitamin B6
    0,22 mg
  • Vitamin C
    18,87 mg
  • Vitamin D
    0,15 µg
  • Vitamin E
    1,46 mg
  • Zink
    0,74 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet