Quorn burgare med coleslaw

Fiskburgare med coleslaw

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 750 g
  • Riven rödkål
    300 g
  • Riven vitkål
    200 g
  • Rivna morötter
    100 g
  • Riven lök
    1000 g
  • Crème Fraiche
    2,50 dl
  • Majonnäs
    1,50 dl
  • Chili
    25 g
  • Majskolv
    1100 g
  • Gurka
    90 g
  • Isbergssallad
    800 g
  • Salt och peppar
    4 g

TILLAGNING

  1. 1. Tillaga fiskburgare i ugn på 225 grader i 20-25 minuter.

  2. 2. Blanda rödkål, vitkål, morötter och lök med crème fraiche, majonnäs, chili och peppar.

  3. 3. Lägg majskolvar på ett bleck och rosta dem gyllenbruna.

  4. 4. Servera byrgarna tillsammans med sallad, gurka och coleslaw.

    Tips!
    Det går lika bra att tillaga fiskburgaren i fritösen, på 180 grader i 3-5 min.

    En burgare med inspiration av amerikanska södern, ett tips för att få barnen att äta mer fisk! Så sätt upp den på barnmenyn och såväl lunchmenyn redan idag.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    680,52 kcal
  • Energi (kJ)
    2842,15 kJ
  • Fett
    28,47 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,98 g
  • Fleromättade fettsyror
    11,28 g
  • Mättade fettsyror
    7,88 g
  • Fiber
    8,44 g
  • Järn
    2,08 mg
  • Kalcium
    125,39 mg
  • Kalium
    1171,25 mg
  • Kolesterol
    103 mg
  • Kolhydrat
    78,77 g
  • Disackarider
    7,18 g
  • Monosackarider
    8,15 g
  • Sackaros
    5,23 g
  • Magnesium
    99,26 mg
  • Natrium
    850,93 mg
  • Niacin
    4,36 mg
  • Protein
    22,12 g
  • Riboflavin
    0,30 mg
  • Tiamin
    0,31 mg
  • Vatten
    363,76 g
  • Vitamin B12
    0,92 µg
  • Vitamin B6
    0,70 mg
  • Vitamin C
    37 mg
  • Vitamin D
    1,04 µg
  • Vitamin E
    3,25 mg
  • Zink
    1,57 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet