Quorn kokoscurry med ris

Quorn kokoscurry med ris

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Rapsolja
    7,50 cl
  • Gul lök
    450 g
  • Vitlök
    20 g
  • Currypaste
    45 g
  • Kokosmjölk 18%
    800 g
  • Körsbärstomater, halverade
    400 g
  • Färsk koriander
    25 g
  • Riven kokos
    15 g
  • Ris, kokt
    800 g

TILLAGNING

  1. Tina Quornstrimlorna. Hetta upp oljan, stek lök, vitlök och

  2. Tips!

  3. Vill du ge riset mer smak. Hetta upp olja och tillsätt kokt ris,

  4. finhackad röd chili, tomatpuré, finhackad salladslök och ärter

  5. och stek i 5 minuter.

  6. strimlorna tills de har fått lite färg. Rör i röd currypasta

  7. och kokosmjölk och låt koka i ca 5 minuter.

  8. Lägg i körsbärstomater, en del av den hackade koriandern

  9. och en del av kokosen.

  10. Servera rätten tillsammans med ris eller chiliris.

  11. Rosta resterande kokos i en torr panna och strö over tillsammans

  12. med den hackade koriandern vid servering.

  13. Servera med en fräsch sallad.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    663,25 kcal
  • Energi (kJ)
    2775,04 kJ
  • Fett
    29,61 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,45 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,09 g
  • Mättade fettsyror
    18,22 g
  • Fibrer
    7,90 g
  • Järn
    3,05 mg
  • Kalcium
    199,16 mg
  • Kalium
    670,40 mg
  • Kolhydrater
    75,66 g
  • Disackarider
    2,37 g
  • Monosackarider
    3,72 g
  • Sackaros
    2,31 g
  • Magnesium
    99,78 mg
  • Natrium
    416,75 mg
  • Niacin
    5,13 mg
  • Protein
    19,53 g
  • Riboflavin
    0,28 mg
  • Tiamin
    1,16 mg
  • Vatten
    196,25 g
  • Vitamin B12
    0,23 µg
  • Vitamin B6
    0,60 mg
  • Vitamin C
    19,21 mg
  • Vitamin E
    2,29 mg
  • Zink
    7,35 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet