Quorn stroganoff

Quorn Stroganoff

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Ris, okokt
    700 g
  • Gul lök
    3 st
  • Olja till stekning
  • Tomatpuré
    100 g
  • Passerade tomater
    600 g
  • Crème fraiche
    600 g
  • Dijonsenap
    55 g
  • vatten
  • salt och peppar
  • persilja

TILLAGNING

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  2. Skala och hacka löken fint. Fräs strimlorna och löken i olja några minuter tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré. Häll i passerade tomater, créme fraiche och senap. Späd eventuellt ut med lite vatten. Låt sjuda 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  3. Strö över hackad persilja och servera med kokt ris och en fräsch sallad.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    550,69 kcal
  • Energi (kJ)
    2304,22 kJ
  • Fett
    19,89 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,10 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,85 g
  • Mättade fettsyror
    11,80 g
  • Fibrer
    6,43 g
  • Järn
    1,24 mg
  • Kalcium
    105,09 mg
  • Kalium
    531,45 mg
  • Kolesterol
    48,24 mg
  • Kolhydrater
    67,74 g
  • Disackarider
    1,99 g
  • Monosackarider
    4,78 g
  • Sackaros
    0,75 g
  • Magnesium
    67,71 mg
  • Natrium
    640,38 mg
  • Niacin
    1,74 mg
  • Protein
    21,49 g
  • Riboflavin
    0,44 mg
  • Tiamin
    1,29 mg
  • Vatten
    214,89 g
  • Vitamin B12
    0,36 µg
  • Vitamin B6
    0,77 mg
  • Vitamin C
    14,72 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    1,77 mg
  • Zink
    9,43 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet