Quorn stroganoff

Quorn Stroganoff

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Ris, okokt
    700 g
  • Gul lök
    3 st
  • Olja till stekning
  • Tomatpuré
    100 g
  • Passerade tomater
    600 g
  • Crème fraiche
    600 g
  • Dijonsenap
    55 g
  • vatten
  • salt och peppar
  • persilja

TILLAGNING

  1. 1. Tina Quorn Filéerna.

  2. Strö över hackad persilja på toppen.

  3. Prova att använda Quorn Filé på nytt sätt genom att antingen strimla eller riva mindre bitar av filéerna. Här är ett exempel på klassikern stroganoff i ny tappning med strimlor av Quorn Filé.

  4. 2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  5. 3. Riv eller strimla Quorn filéerna i mindre bitar.

  6. 4. Skala och hacka löken fint.

  7. 5. Fräs strimlorna och löken i olja några minuter tills löken mjuknar.

  8. 6. Tillsätt tomatpuré.

  9. 7. Häll i passerade tomater, crème fraiche och senap. Späd eventuellt ut med lite vatten. Låt sjuda 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  10. 8. Servera med kokt ris och en fräsch sallad.

  11. Tips!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    550,69 kcal
  • Energi (kJ)
    2304,22 kJ
  • Fett
    19,89 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,10 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,85 g
  • Mättade fettsyror
    11,80 g
  • Fibrer
    6,43 g
  • Järn
    1,24 mg
  • Kalcium
    105,09 mg
  • Kalium
    531,45 mg
  • Kolesterol
    48,24 mg
  • Kolhydrater
    67,74 g
  • Disackarider
    1,99 g
  • Monosackarider
    4,78 g
  • Sackaros
    0,75 g
  • Magnesium
    67,71 mg
  • Natrium
    640,38 mg
  • Niacin
    1,74 mg
  • Protein
    21,49 g
  • Riboflavin
    0,44 mg
  • Tiamin
    1,29 mg
  • Vatten
    214,89 g
  • Vitamin B12
    0,36 µg
  • Vitamin B6
    0,77 mg
  • Vitamin C
    14,72 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    1,77 mg
  • Zink
    9,43 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet