INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Risnudlar500 g
- 1 kg
- Sockerärter, strimlade200 g
- Gurka, skalad&hyvlad1 st
- Rödlök, strimlad320 g
- Coctailtomater500 g
- Dressing
- Kokosmjölk800 g
- Citrongräs25 g
- Fisksås65 g
- Röd chili, skivad2 st
- Salt1 tsk
- Lime, finrivet, skal och saft180 g
- lime
- färsk koriander
- Rädisor, delade600 g
TILLAGNING
Dressing
1. Lägg alla ingredienserna till dressingen utom limesaften i en kastrull och låt koka i 10 min.
2. Tillsätt limesaften och ställ att svalna i kylen.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och kyl ner i kallt vatten.
Kyckling
1. Blanda ihop kyckling, sockerärtor och rödlök med dressingen.
2. Lägg nudlar på ett stort fat och toppa med gurka, tomater, rädisor och blandningen med kyckling, sockerärtor och rödlök.
Tips!
Servera med lime och gärna mycket färsk koriander.
En nudelsallad med kyckling gillas av många. Med den fräscha dressingen är rätten svår att motstå. Passar perfekt på såväl cafémenyn som på lunchmenyn.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)564,96 kcal
- Energi (kJ)2363,75 kJ
- Fett22,26 g
- Enkelomättade fettsyror2,50 g
- Fleromättade fettsyror1,20 g
- Mättade fettsyror17,15 g
- Fiber4,82 g
- Järn3,23 mg
- Kalcium96,66 mg
- Kalium1113,57 mg
- Kolesterol68 mg
- Kolhydrat54,39 g
- Disackarider2,14 g
- Monosackarider4,85 g
- Sackaros2,16 g
- Magnesium99,27 mg
- Natrium1067,67 mg
- Niacin14,71 mg
- Protein33,94 g
- Riboflavin0,21 mg
- Tiamin0,32 mg
- Vatten343,41 g
- Vitamin B120,18 µg
- Vitamin B60,85 mg
- Vitamin C64,91 mg
- Vitamin D0,63 µg
- Vitamin E1,72 mg
- Zink2,42 mg