INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1 kg
- Risnudlar500 g
- Vitlöksklyftor, finhackade6 st
- Chili60 g
- Ägg8 st
- Böngroddar200 g
- Färsk koriander, hackad40 g
- Salladslök, hackad300 g
- Morötter, strimlade3 st
- Cashewnötter200 g
- Rapsolja till stekning
- Sås
- Tamarindpasta, löses i vatten30 g
- Fisksås50 g
- Socker68 g
- Chilisås20 g
TILLAGNING
1. Koka risnudlarna enligt förpackningen, häll av vattnet och spola dem kalla.
Thailändska klassikern Pad Thai - vem gillar inte det? En enkel men smakrik rätt som går snabbt att laga med Salladskyckling. En rätt som väldigt många gäster kommer uppskatta!
2. Stek kycklingen, vitlök, morot och chili lite snabbt i rapsolja.
3. Knäck äggen i pannan och rör ordentligt så att de koagulerar och binder smak.
Sås
1. Rör ihop alla ingredienser i en skål och smaka av.
Vänd ner kycklingen tillsammans med böngroddar, salladslök och koriander i nudlarna och blanda med lite av såsen.
Toppa eventuellt med cashewnötter och servera tillsammans med resten av såsen.
Tips!
Servera med extra lime.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)622,21 kcal
- Energi (kJ)2603,37 kJ
- Fett17,65 g
- Enkelomättade fettsyror9,20 g
- Fleromättade fettsyror3,39 g
- Mättade fettsyror3,89 g
- Fiber5,26 g
- Järn3,65 mg
- Kalcium139,57 mg
- Kalium912,50 mg
- Kolesterol231,25 mg
- Kolhydrat69,43 g
- Disackarider9,83 g
- Monosackarider3,78 g
- Sackaros9,79 g
- Magnesium118,87 mg
- Natrium864,66 mg
- Niacin14,31 mg
- Protein42,94 g
- Riboflavin0,48 mg
- Tiamin0,46 mg
- Vatten214,93 g
- Vitamin B120,89 µg
- Vitamin B60,98 mg
- Vitamin C36,04 mg
- Vitamin D1,32 µg
- Vitamin E4,29 mg
- Zink3,36 mg