Persikodoftande kycklinggryta
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 900 g
- Curry15 g
- Rapsolja1 msk
- Vitlök, klyfta2 st
- Sambal Oelek1 msk
- Kranvatten5 dl
- Kokosmjölk800 g
- Mango chutney2 msk
- Persikor400 g
- Salt och peppar
- Kranvatten1,20 liter
- Bulgur600 g
TILLAGNING
1. Fräs kycklingbitarna lite lätt i olja med curry, sambal oelek och hackad vitlök.
2. Tillsätt strimlad paprika och låt fräsa ytterligare en stund. Häll på kokossmjölk samt vatten och låt puttra några minuter.
3. Tillsätt avrunna och skivade persikor, sojabönor och mango chutney.
4. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.
5. Koka bulgur enligt anvisningen.
6. Servera kycklinggrytan med bulgur.
Tips!
Servera gärna en grönsallad till kycklinggrytan.
En smakrik gryta med ingredienser som persika, sambal oelek, sojabönor och kokosmjölk. Och inte minst Salladskyckling naturell som passar perfekt i mustiga grytor.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)435,45 kcal
- Energi (kJ)1821,90 kJ
- Fett23,89 g
- Enkelomättade fettsyror3,42 g
- Fleromättade fettsyror1,72 g
- Mättade fettsyror17,17 g
- Fiber4 g
- Järn2,56 mg
- Kalcium66,16 mg
- Kalium750,91 mg
- Kolesterol61,20 mg
- Kolhydrat22,51 g
- Disackarider4,41 g
- Monosackarider2,55 g
- Sackaros4,36 g
- Magnesium98,88 mg
- Natrium434,20 mg
- Niacin13,79 mg
- Protein30,76 g
- Riboflavin0,17 mg
- Tiamin0,29 mg
- Vatten384,82 g
- Vitamin B120,16 µg
- Vitamin B60,62 mg
- Vitamin C10,66 mg
- Vitamin D0,57 µg
- Vitamin E2,10 mg
- Zink1,90 mg