Risotto Italien med kycklingbröst

Risotto Italien med kycklingbröst

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Frisésallad 1/2 huvud
    300 g
  • Plommontomater
    500 g
  • Krutonger
    300 g
  • Kycklingbröst med skin 110-130g x 10 st FINDUS 86801
    1,30 kg
  • Risotto Italien FINDUS 960103894
    3 kg

TILLAGNING

  1. Halvera tomaterna, skölj och plocka salladen i mindre bitar. Brödkrutonger rostas i panna eller ugn med lite smält smör eller olja. Värm kycklingen och risotton enligt instruktion på förpackningen. Vid servering, strö över frisésallad, krutong och tomater.


  2. Tips! Riv över rikligt med parmesan och droppa lite olivolja över härligheten.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    628,88 kcal
  • Energi (kJ)
    2627,10 kJ
  • Fett
    20,23 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,42 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,95 g
  • Mättade fettsyror
    8,09 g
  • Fibrer
    4,97 g
  • Järn
    2,05 mg
  • Kalcium
    236,93 mg
  • Kalium
    793,20 mg
  • Kolhydrater
    68,05 g
  • Disackarider
    0,03 g
  • Monosackarider
    2,14 g
  • Sackaros
    0,03 g
  • Magnesium
    65 mg
  • Natrium
    4,26 mg
  • Niacin
    20 mg
  • Protein
    40,07 g
  • Riboflavin
    0,38 mg
  • Tiamin
    0,24 mg
  • Vatten
    75,46 g
  • Vitamin B6
    0,10 mg
  • Vitamin C
    34,10 mg
  • Vitamin D
    0,13 µg
  • Vitamin E
    0,47 mg
  • Zink
    2,38 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet