Grön taco med Pease och sötpotatis

Taco med kyckling och sötpotatis

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Skala och tärna sötpotatis i små kuber.

  2. 2.  Skölj sötpotatiskuberna under kallt vatten och torka av med papper.

  3. 3.  Vänd kuberna i 2 msk rapsolja och lägg i en ugnsfast form.

  4. 4.  Sätt ugnen på 180°C och låt sötpotatisen stå inne i ca 35 min, eller tills de är mörka och lite krispiga på utsidan men mjuka på insidan. Salta efter önskemål.

  5. 5. Värm kycklingstrimlorna enligt anvisningar på förpackning. Salta och peppra efter smak.

  6. 6. Värm upp majstortillabröd på ett hett stekjärn.

  7. 7. Montera tacosen med en klick crème fraiche i botten, fyll på med sötpotatiskuberna, strimlade kycklingen och riven ost. Toppa med finhackad chili, rödlök och koriander.

    Tips!
    Byt ut finhackad rödlök mot picklad rödlök för andra smaker.

    Kycklingtacos är en favorit som går hem hos både stora och små. Vem älskar inte tacos? Låt din kreativitet sätta gränserna!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    350,12 kcal
  • Energi (kJ)
    1465,44 kJ
  • Fett
    17,92 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,61 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,79 g
  • Mättade fettsyror
    6,58 g
  • Fibrer
    2,84 g
  • Järn
    0,75 mg
  • Kalcium
    25,62 mg
  • Kalium
    440,55 mg
  • Kolesterol
    32,92 mg
  • Kolhydrater
    35,37 g
  • Disackarider
    0,77 g
  • Monosackarider
    0,43 g
  • Sackaros
    0,37 g
  • Magnesium
    40,13 mg
  • Natrium
    274,71 mg
  • Niacin
    5,45 mg
  • Protein
    10,84 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    77,23 g
  • Vitamin B12
    0,06 µg
  • Vitamin B6
    0,32 mg
  • Vitamin C
    2,40 mg
  • Vitamin D
    0,53 µg
  • Vitamin E
    1,55 mg
  • Zink
    0,81 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet