Thaigryta med röd curry och mango
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1 kg
- Chili, hackad30 g
- Röd currypasta50 g
- Kokosmjölk800 ml
- Råsocker0,50 dl
- Citrongräs, släng de yttre sega bladen300 g
- Mangobitar350 g
- Sojasås50 g
- Färsk Koriander12 g
- Salt
- Raosolja till stekning
- Tillbehör
- Broccoli
- Ris
TILLAGNING
1. Värm oljan i en wokpanna eller stor gryta.
En röd curry med kyckling och mango som är full av smaker. Hetta, sötma och syra. En rätt som passar väl att laga till många. Funkar utmärkt på lunchmenyn eller att servera i matsalen.
2. Tillsätt röd currypasta och fräs upp den tillsammans med chilin.
3. Häll i kokosmjölk och koka upp.
4. Tillsätt socker, citrongräs, en nypa salt och sojasås.
5. Tillsätt kycklingen och låt sjuda i 10 minuter.
6. Tillsätt mango och koka upp igen innan rätten serveras.
7. Ta bort citrongräset och servera med ris.
Tips!
Toppa curryn med hackad koriander.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)383,91 kcal
- Energi (kJ)1606,33 kJ
- Fett22,07 g
- Enkelomättade fettsyror2,43 g
- Fleromättade fettsyror1,14 g
- Mättade fettsyror17,08 g
- Fiber2,59 g
- Järn2,12 mg
- Kalcium47,03 mg
- Kalium722,38 mg
- Kolesterol68 mg
- Kolhydrat14,44 g
- Disackarider6,94 g
- Monosackarider2,91 g
- Sackaros6,98 g
- Magnesium73,75 mg
- Natrium625,85 mg
- Niacin14,22 mg
- Protein30,92 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,26 mg
- Vatten184,99 g
- Vitamin B120,18 µg
- Vitamin B60,74 mg
- Vitamin C30,90 mg
- Vitamin D0,63 µg
- Vitamin E2,12 mg
- Zink1,54 mg