
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Röd paprikor, fint tärnade2 st
- Gula lökar, rivna2 st
- Passerade tomater1 kg
- Tikka masala kryddpasta85 g
- Vitlöksklyftor4 g
- Grönsaksbuljong, tärningar20 g
- Färsk Koriander, finahackad12 g
- Yoghurt naturell500 g
- Rapsolja till stekning
- Salt och svartpeppar efter smak
- Tillbehör
- Naanbröd
- Basmatiris
TILLAGNING
1. Häll de passerade tomaterna och buljongen i en gryta och låt koka i 8-10 minuter.
2. Tillsätt en nypa socker vid behov för att neutralisera oönskad syra.
3. Värm under tiden olja i en stekpanna och stek den röda paprikan i 2–3 minuter.
4. Rör i lök, vitlök och Tikka Masala-kryddpasta och fortsätt att steka i ytterligare 5–6 minuter.
5. Tillsätt passerade tomater, kycklingen och grönsaksbuljong och koka upp. Tillaga i ytterligare 2 minuter.
6. Rör i koriander och yoghurt.
Tips!
Servera med naanbröd och ris.
Klassisk kyckling tikka masala. Använd Salladskyckling naturell och spara tid. De behöver nämligen bara värmas snabbt. Rätten blir komplett med naanbröd och ris. Servera på lunchmenyn.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)236,29 kcal
- Energi (kJ)987,38 kJ
- Fett7,14 g
- Enkelomättade fettsyror1,43 g
- Fleromättade fettsyror0,73 g
- Mättade fettsyror2,11 g
- Fiber2,34 g
- Järn1 mg
- Kalcium85,30 mg
- Kalium830,64 mg
- Kolesterol73,10 mg
- Kolhydrat10,61 g
- Disackarider1,66 g
- Monosackarider5,89 g
- Sackaros0,35 g
- Magnesium57,95 mg
- Natrium694,64 mg
- Niacin14,36 mg
- Protein31 g
- Riboflavin0,24 mg
- Tiamin0,27 mg
- Vatten246,11 g
- Vitamin B120,30 µg
- Vitamin B60,86 mg
- Vitamin C52,63 mg
- Vitamin D0,64 µg
- Vitamin E3,22 mg
- Zink1,25 mg