Ängamat

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Ängamat

  2. Koka upp puré, grädde och grönsaksbuljong. Låt puttra i 5 min. Vispa i Berikning Majsvälling, tillsätt klostergrönsakerna och ärter, låt sjuda ytterligare 1 min.Smaksätt med salt och peppar.

  3. Vid servering garnera med strimlade sockerärter, persilja och eventuellt örtolja.

  4. Grov patékonsistens: enligt recept. Koka grönsakerna väl.

  5. Timbalkonsistens: ersätt grönsaker med bitar av Morotstimbal, Findus 96008515, Broccolitimbal, Findus 96008603 samt Blomkålstimbal, Findus 96008668.

  6. Gelékonsistens: tjock Blomkålssoppa, se MRS. Servera med broccoligrädde och geléad smörgås, se MRS.

  7. Flytande konsistens: Blomkålssoppa, se MRS. Servera med broccoligrädde.

  8. MRS= Mätt Rätt & Slätt.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    304,12 kcal
  • Energi (kJ)
    1272,47 kJ
  • Fett
    21,95 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,55 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,07 g
  • Mättade fettsyror
    13,47 g
  • Fibrer
    6,39 g
  • Järn
    2,54 mg
  • Kalcium
    177,38 mg
  • Kalium
    824,15 mg
  • Kolesterol
    56,58 mg
  • Kolhydrater
    15,57 g
  • Disackarider
    6,14 g
  • Monosackarider
    4,73 g
  • Sackaros
    2,39 g
  • Magnesium
    47,59 mg
  • Natrium
    206,69 mg
  • Niacin
    2,34 mg
  • Protein
    8,50 g
  • Riboflavin
    0,31 mg
  • Tiamin
    0,33 mg
  • Vatten
    286,06 g
  • Vitamin B12
    0,26 µg
  • Vitamin B6
    0,44 mg
  • Vitamin C
    156,54 mg
  • Vitamin D
    1,19 µg
  • Vitamin E
    2,38 mg
  • Zink
    1,18 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning