Grönärtssoppa med pepparrotscrème och persiljekrutonger

Grönärtssoppa med pepparrotscrème och persiljekrutonger

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Fräs lök och timjan i smör. Tillsätt vin och låt koka upp. Häll i puré, 2 dl crème fraiche och grönsaksbuljong. Låt koka 5 min och smaka av med salt och peppar.
    Kantskär focaccian och skär i kuber. Smörstek knaprigt och avsluta med salt och persilja.
    Blanda den färskrivna pepparroten och resterande crème fraiche samt smaka av med salt och peppar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    307,33 kcal
  • Energi (kJ)
    1285,67 kJ
  • Fett
    10,10 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,35 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,81 g
  • Mättade fettsyror
    5,90 g
  • Fibrer
    8,45 g
  • Järn
    2,51 mg
  • Kalcium
    80,59 mg
  • Kalium
    425,66 mg
  • Kolesterol
    24,41 mg
  • Kolhydrater
    34,36 g
  • Disackarider
    9,98 g
  • Monosackarider
    1,07 g
  • Sackaros
    7,95 g
  • Magnesium
    73,03 mg
  • Natrium
    642,90 mg
  • Niacin
    4,21 mg
  • Protein
    12,06 g
  • Riboflavin
    0,28 mg
  • Tiamin
    0,50 mg
  • Vatten
    285,47 g
  • Vitamin B12
    0,10 µg
  • Vitamin B6
    0,28 mg
  • Vitamin C
    47,57 mg
  • Vitamin D
    0,13 µg
  • Vitamin E
    0,50 mg
  • Zink
    1,92 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet