Grönärtssoppa med pepparrotscrème och persiljekrutonger
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1,50 kg
- Gul lök2 st
- Timjan, torkad2 tsk
- Crème fraiche300 g
- Grönsaksbuljong, färdig1 liter
- Vitt vin2 dl
- Smör
- Salt
- Vitpeppar
- Persilja15 g
- Pepparrot riven3 msk
TILLAGNING
1. Fräs lök och timjan i smör.
2. Tillsätt vin och låt koka upp.
3. Häll i puré, 2 dl crème fraiche och grönsaksbuljong. Låt koka 5 min och smaka av med salt och peppar.
4. Dela brytbrödet i mindre bitar och smörstek tills dom blir knapriga. Avsluta med salt och persilja.
5. Blanda den färskrivna pepparroten och resterande crème fraiche samt smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)307,33 kcal
- Energi (kJ)1285,67 kJ
- Fett10,10 g
- Enkelomättade fettsyror2,35 g
- Fleromättade fettsyror0,81 g
- Mättade fettsyror5,90 g
- Fiber8,45 g
- Järn2,51 mg
- Kalcium80,59 mg
- Kalium425,66 mg
- Kolesterol24,41 mg
- Kolhydrat34,36 g
- Disackarider9,98 g
- Monosackarider1,07 g
- Sackaros7,95 g
- Magnesium73,03 mg
- Natrium642,90 mg
- Niacin4,21 mg
- Protein12,06 g
- Riboflavin0,28 mg
- Tiamin0,50 mg
- Vatten285,47 g
- Vitamin B120,10 µg
- Vitamin B60,28 mg
- Vitamin C47,57 mg
- Vitamin D0,13 µg
- Vitamin E0,50 mg
- Zink1,92 mg