
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 1,50 kg
- Gul lök2 st
- Timjan, torkad2 tsk
- Crème fraiche300 g
- Grönsaksbuljong, färdig1 liter
- Vitt vin2 dl
- Smör
- Salt
- Vitpeppar
- Pepparrot riven3 msk
TILLAGNING
- Fräs lök och timjan i smör. Tillsätt vin och låt koka upp. Häll i puré, 2 dl crème fraiche och grönsaksbuljong. Låt koka 5 min och smaka av med salt och peppar.
Kantskär focaccian och skär i kuber. Smörstek knaprigt och avsluta med salt och persilja.
Blanda den färskrivna pepparroten och resterande crème fraiche samt smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)307,33 kcal
- Energi (kJ)1285,67 kJ
- Fett10,10 g
- Enkelomättade fettsyror2,35 g
- Fleromättade fettsyror0,81 g
- Mättade fettsyror5,90 g
- Fibrer8,45 g
- Järn2,51 mg
- Kalcium80,59 mg
- Kalium425,66 mg
- Kolesterol24,41 mg
- Kolhydrater34,36 g
- Disackarider9,98 g
- Monosackarider1,07 g
- Sackaros7,95 g
- Magnesium73,03 mg
- Natrium642,90 mg
- Niacin4,21 mg
- Protein12,06 g
- Riboflavin0,28 mg
- Tiamin0,50 mg
- Vatten285,47 g
- Vitamin B120,10 µg
- Vitamin B60,28 mg
- Vitamin C47,57 mg
- Vitamin D0,13 µg
- Vitamin E0,50 mg
- Zink1,92 mg