
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatis2 kg
- Salt
- Salt
- Peppar
- Smör400 g
- Vetemjöl450 g
- Kranvatten50 liter
- Fiskfond3 dl
- Mjölk30 liter
- Vispgrädde20 g
- Persilja200 g
- Ägg50 st
- Salt
- Peppar
TILLAGNING
1. Sätt ugnen på 100°C ånga.
2. Koka potatis.
3. Lägg upp den tinade fisken på bleck och salta och peppra. Sätt i ugn ca 15 minuter till önskad innertemperatur.
4. Fräs smör och vetemjöl och vispa ner, vatten, fiskfond, mjölk och grädde. Låt såsen sjuda ca 5-7 minuter så att mjölsmaken förvinner.
5. Rör ner hackat kokt ägg och persilja i såsen. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera fisken med ägg och persiljesås samt kokt potatis.
Tips!
Servera gärna en citronklyfta till.
En klassisk fiskrätt med sej. Serveras med en gräddig persiljsås med ägg samt nykokt potatis. Enkelt och mycket gott! En rätt som passar perfekt att servera till många lunchgäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)387,12 kcal
- Energi (kJ)1619,94 kJ
- Fett16,27 g
- Enkelomättade fettsyror4,37 g
- Fleromättade fettsyror1,05 g
- Mättade fettsyror9,07 g
- Fiber0,64 g
- Järn1,06 mg
- Kalcium429,70 mg
- Kalium1141,25 mg
- Kolesterol214,62 mg
- Kolhydrat21,30 g
- Disackarider14,96 g
- Monosackarider0,24 g
- Sackaros0,08 g
- Magnesium84,61 mg
- Natrium281,77 mg
- Niacin3,48 mg
- Protein38,28 g
- Riboflavin0,80 mg
- Tiamin0,33 mg
- Vatten911,76 g
- Vitamin B126,02 µg
- Vitamin B60,46 mg
- Vitamin C10,32 mg
- Vitamin D3,73 µg
- Vitamin E3,19 mg
- Zink2,55 mg