Torskfilé med ägg och persiljesås och kokt potatis

Sej med ägg och persiljesås

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Potatis
    2 kg
  • Salt
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
    400 g
  • Vetemjöl
    450 g
  • Kranvatten
    50 liter
  • Fiskfond
    3 dl
  • Mjölk
    30 liter
  • Vispgrädde
    20 g
  • Persilja
    200 g
  • Ägg
    50 st
  • Salt
  • Peppar

TILLAGNING

  1. 1. Sätt ugnen på 100°C ånga.

  2. 2. Koka potatis.

  3. 3. Lägg upp den tinade fisken på bleck och salta och peppra. Sätt i ugn ca 15 minuter till önskad innertemperatur.

  4. 4. Fräs smör och vetemjöl och vispa ner, vatten, fiskfond, mjölk och grädde. Låt såsen sjuda ca 5-7 minuter så att mjölsmaken förvinner.

  5. 5. Rör ner hackat kokt ägg och persilja i såsen. Smaka av med salt och peppar.

  6. 6. Servera fisken med ägg och persiljesås samt kokt potatis.

  7. Tips!

  8. Servera gärna en citronklyfta till.

  9. En klassisk fiskrätt med sej. Serveras med en gräddig persiljsås med ägg samt nykokt potatis. Enkelt och mycket gott! En rätt som passar perfekt att servera till många lunchgäster.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    387,12 kcal
  • Energi (kJ)
    1619,94 kJ
  • Fett
    16,27 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,37 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,05 g
  • Mättade fettsyror
    9,07 g
  • Fiber
    0,64 g
  • Järn
    1,06 mg
  • Kalcium
    429,70 mg
  • Kalium
    1141,25 mg
  • Kolesterol
    214,62 mg
  • Kolhydrat
    21,30 g
  • Disackarider
    14,96 g
  • Monosackarider
    0,24 g
  • Sackaros
    0,08 g
  • Magnesium
    84,61 mg
  • Natrium
    281,77 mg
  • Niacin
    3,48 mg
  • Protein
    38,28 g
  • Riboflavin
    0,80 mg
  • Tiamin
    0,33 mg
  • Vatten
    911,76 g
  • Vitamin B12
    6,02 µg
  • Vitamin B6
    0,46 mg
  • Vitamin C
    10,32 mg
  • Vitamin D
    3,73 µg
  • Vitamin E
    3,19 mg
  • Zink
    2,55 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet