Torskfilé med ägg och persiljesås och kokt potatis

Sejfilé med ägg och persiljesås och kokt potatis

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Sätt ugnen på 100°C ånga. Koka skalad potatis i saltat vatten. Lägg upp tinad fisk på bleck och salta och peppra. Sätt i ugn ca 15 min till önskad innertemperatur.

  2. Fräs smör och vetemjöl och vispa ner, vatten, fiskfond, mjölk och grädde och låt såsen sjuda ca 5-7 min så mjölsmaken förvinner. Rör ner hackat kokt ägg och persilja. Smaka av med salt och peppar.

  3. Servera fisken med ägg och persiljesås och kokt potatis.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    387,12 kcal
  • Energi (kJ)
    1619,94 kJ
  • Fett
    16,27 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,37 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,05 g
  • Mättade fettsyror
    9,07 g
  • Fibrer
    0,64 g
  • Järn
    1,06 mg
  • Kalcium
    429,70 mg
  • Kalium
    1141,25 mg
  • Kolesterol
    214,62 mg
  • Kolhydrater
    21,30 g
  • Disackarider
    14,96 g
  • Monosackarider
    0,24 g
  • Sackaros
    0,08 g
  • Magnesium
    84,61 mg
  • Natrium
    281,77 mg
  • Niacin
    3,48 mg
  • Protein
    38,28 g
  • Riboflavin
    0,80 mg
  • Tiamin
    0,33 mg
  • Vatten
    911,76 g
  • Vitamin B12
    6,02 µg
  • Vitamin B6
    0,46 mg
  • Vitamin C
    10,32 mg
  • Vitamin D
    3,73 µg
  • Vitamin E
    3,19 mg
  • Zink
    2,55 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet