Potatis och purjolöksoppa

Potatis- och purjolöksoppa

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Fräs Rotfruktsstrimlor och potatis i smör/margarin.
    Tillsätt Selleripuré och grönsaksbuljong och låt koka upp.
    Toppred med majsstärkelse och låt sjuda ca 5 minuter.
    Tillsätt vispgrädde och Purjolöken. Smaka av med salt & peppar.
    Servera gärna ostsmörgås till. Välj ett gott bröd som t ex Brytbröd med fiber, Findus 3777.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    183,74 kcal
  • Energi (kJ)
    770,48 kJ
  • Fett
    12,90 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,05 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,35 g
  • Mättade fettsyror
    8,10 g
  • Fibrer
    3,10 g
  • Järn
    0,46 mg
  • Kalcium
    45,85 mg
  • Kalium
    196,80 mg
  • Kolesterol
    35,43 mg
  • Kolhydrater
    11,87 g
  • Disackarider
    0,65 g
  • Monosackarider
    0,18 g
  • Sackaros
    0,09 g
  • Magnesium
    12,64 mg
  • Natrium
    403,75 mg
  • Niacin
    1,36 mg
  • Protein
    3,07 g
  • Riboflavin
    0,11 mg
  • Tiamin
    0,12 mg
  • Vatten
    158,57 g
  • Vitamin B12
    0,07 µg
  • Vitamin B6
    0,02 mg
  • Vitamin C
    15,58 mg
  • Vitamin D
    0,04 µg
  • Vitamin E
    0,46 mg
  • Zink
    0,26 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet