Broccoli- och sparrissoppa med spenatbröd & färskostklick

Broccoli- och sparrissoppa med spenatbröd & färskostklick

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. BROCCOLI- OCH SPARRISSOPPA

  2. Stek löken lätt i smör i en kastrull. Tillsätt sparrispuré och broccolibuketter. Häll på grädde, vatten och buljongtärning. Låt koka ett par minuter. Mixa soppan till önskad släthet och smaka av med salt och vitpeppar.

  3. SPENATBRÖD

  4. Börja med att koka upp spenaten tillsammans med vattnet. Mixa spenat och vatten i en matberedare. Mät sedan upp så du har 6 dl spenatvätska. Låt spadet svalna till fingervarmt. Tillsätt jäst, olja, vitlök, sirap och salt. Tillsätt mjöl och arbeta in i smeten. Degen ska vara ganska lös. Låt sedan jäsa i ca 1-1,5 timma. Häll sedan upp den i en smord ugnsfast form/bleck, häll på lite flingsalt innan gräddning och baka av i 225° C i ca 15-20 minuter.

  5. TIMJANKLICK

  6. Blanda samman färskost, finhackad timjan, lite salt och saften från citronen.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    517,93 kcal
  • Energi (kJ)
    2167 kJ
  • Fett
    25,02 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,18 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,51 g
  • Mättade fettsyror
    14,04 g
  • Fiber
    4,72 g
  • Järn
    1,64 mg
  • Kalcium
    206,22 mg
  • Kalium
    644,92 mg
  • Kolesterol
    61,86 mg
  • Kolhydrat
    57,88 g
  • Disackarider
    6,86 g
  • Monosackarider
    3,12 g
  • Sackaros
    1,52 g
  • Magnesium
    59,96 mg
  • Natrium
    937,43 mg
  • Niacin
    1,66 mg
  • Protein
    12,91 g
  • Riboflavin
    0,33 mg
  • Tiamin
    0,28 mg
  • Vatten
    329,74 g
  • Vitamin B12
    0,54 µg
  • Vitamin B6
    0,32 mg
  • Vitamin C
    57,15 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    2,96 mg
  • Zink
    1,64 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet