Servera gästerna ett vegetariskt och klimatsmart julbord

  Duka upp ett vegetariskt julbord

  Julbordet är en av branschens stora höjdpunkter. Välfyllda bufféer med aptitväckande uppläggningar blandas med dofter av granris, stearinljus och kanel. Låt gästerna varva ner i ett mysigt lugn och plocka tallrikarna fulla med en blandning av klassiska julrätter och välsmakande vegetariska alternativ. Varför inte göra det till en unik upplevelse och gå hela vägen genom att servera ett helt vegetariskt och dessutom klimatsmart julbord. Vi erbjuder flera vegetariska alternativ till julskinkan, köttbullarna, prinskorven och Jansson frestelse.

  I vårt vegetariska sortiment erbjuder vi produkter från Quorn, Veggie och Pease. Med Findus breda vegetariska utbud är det enkelt att byta ut köttet och göra klassiska julrätter vegetariska. Som vegetarisk Jansson, eller vegetariska alternativ till köttbullar med Pease eller Quorn.

  Vegetarisk julbord

  VEGETARISKA JULRECEPT OCH PRODUKTER

  VARIERA MENYN MED VÅRT VEGETARISKA UTBUD

  Findus breda utbud av vegetariska alternativ gör det lätt att variera rätterna till julbuffén och samtidigt göra den klimatsmart. Bland våra produkter finns såväl veganska och vegetariska råvaror och produkter. Tänk på att de vegetariska proteinerna har olika smaker och textur - låt därför gästerna välja sin favorit.

  Pease är en ny serie veganska produkter gjorda på proteinrika ärter. Produkterna har en köttlik textur och ett proteininnehåll på upp till 33%. Pease finns i tre olika varianter: färs, strimlor och pulled med smak av chili & vitlök. Pease är framtidens protein då det både är gott och har ett lågt klimatavtryck.

  Läs mer

  Veggie är ett sojaprotein med köttlik textur som många känner igen och har provat. Veggie finns i ett flertal festliga varianter som korv, hamburgare och bouletter. Precis som de andra två alternativen med Pease och Quorn har Veggie ett lågt CO2-avtryck och är ett klimatsmart alternativ.

  Läs mer

  Vårt mest välkända vegetariska varumärke är Quorn. Quorn är ett fullvärdigt protein gjort på svamp som är rikt på fibrer. Det innehåller alla essentiella aminosyror, har en låg salthalt och innehåller inget kolesterol. Nyttigt både för dig och planeten! Med Quorn är det enkelt att tillaga många favoriträtter i vegetarisk tappning.

  Läs mer
  Vegetarisk utbildning

  Sverige är ett land med hög andel vegetarianer, veganer och flexitarianer (över 40 % säger att de äter grönt mer än 1 gång i veckan). Därför har vi pratat med 40 kockar och frågat vilka utmaningar de har med att laga vegetarisk mat. Med all den kunskap vi har fått av dessa kockar har vi tagit fram Green Cooking Academy. Här erbjuder vi dig en kurs i vegetarisk matlagning.

  Jag vill veta mer